Inici  Anglès


Tresona XXI · Restaurant

Ca la Teresona, el restaurant del carrer dels Argenters i un dels comerços més antics de Vic, és, curiosament, la pionera a obrir un espai de restauració, just a sobre la botiga. En aquest nou espai s'hi pot anar a fer qualsevol dels àpats del dia, des d'esmorzar fins a sopar.

El menjar, com no podia ser d'altra manera, són els embotits que es venen a la mateixa xarcuteria, tot i que també s'hi pot comprar una ampolla de vi a la bodega. "A Europa i a Barcelona hi ha força sales com aquesta, però a Vic som els primers", explica Santi Masallera, que representa la sisena generació de la família des que es va obrir Ca la Teresona.

"És innovador perquè aquí et pots venir a entaular, però també es pot venir a fer un assortiment de formatges amb coca torrada i una copa de vi just abans d'anar a cinema, per exemple". El client "s'hi pot estar o gastar tant o tan poc com vulgui."

Amb l'espai de restauració es tanca una cadena de producció pròpia dins del mateix edifici. "En el tercer pis tenim l'obrador, on treballem els embotits, que són els que venem a la botiga, a la primera planta. Ara, amb el nou espai, la gent els pot venir a tastar. A més, si els agrada i volen comprar algun producte, mentre estan menjant, a baix ja els anem preparant el que es volen emportar i així el client també guanya temps.

El nou espai de restauració s'anomena la Tresona XXI, en nombres romans, jugant amb el símil del rètol de la botiga Ca la Teresona 1837, i barrejant els conceptes de clàssic i modern. La decoració també apunta en aquest sentit; una porta antiga ens dóna la benvinguda a un espai amb decorat minimalista, però amb petits detalls (com una lletera de pagès de les de sempre), per recordar tots els anys d'història del centenari comerç.

L'entrada és dins la mateixa xarcuteria. En els últims anys, Ca la Teresona ha realitzat diverses reformes, ja que a part de l'esmentat espai de restauració també es va ampliar i modernitzar la botiga.